Overslaan en naar de inhoud gaan

Nieuwsbrief

Schrijf in voor de grote-schelpenteldag-nieuwsbrief en blijf op de hoogte!

Schrijf je in via de website van EOS Iedereen Wetenschapper. En ontvang in aanloop naar de Grote Schelpenteldag de nieuwsbrieven met info over het hoe, wat en waarom van deze schelpentelling. Nadien brengen we je ook persoonlijk op de hoogte van de resultaten.

Inschrijven voor de nieuwsbrief is geen voorwaarde voor deelname op het strand. Je kan ook altijd gewoon langskomen op een van de tien telposten op zaterdag 19 maart. Maar als goede burgerwetenschapper kom je natuurlijk graag goed voorbereid aan de start!

INSCHRIJVEN


Schreef je je wat later in voor deze nieuwsbrief en miste je de eerdere nummers? Lees ze hier, zodat je niets mist van de leuke schelpenweetjes, online opleidingen, extra leesvoer, video's en de schelpenquiz.

 • NIEUWSBRIEF #1 van 8 februari 2022 gemist? Download hem hier.
  Met: Jan Seys, woordvoerder van het VLIZ en bezieler van de Grote Schelpenteldag van het eerste uur, heeft het over de wetenschappelijke vraag die we dit jaar willen oplossen met de grote schelpentelling; Breng ook je vrienden en familie op de hoogte; Burgerwetenschap of Citizen Science in Vlaanderen
 • NIEUWSBRIEF #2 van 22 februari 2022 gemist? Download hem hier.
  Met: De drie redenen waarom we de Grote Schelpenteldag in de winter organiseren; Inschrijven voor de online schelpenlessen om je schelpenkennis op te frissen; Breng ook je vrienden en familie op de hoogte. 
 • NIEUWSBRIEF #3 van 7 maart 2022 gemist? Download hem hier.
  Met: De aankondiging van nevenactiviteiten voor gezinnen met kinderen, handige hulp bij het herkennen en de uitnodiging voor de online schelpencursussen.
 • NIEUWSBRIEF #4 - op 16 maart 2022 gemist? Download hem hier.
  Met: een quiz om jouw schelpenkennis te testen, de wetenschappelijke methode om de schelpen te verzamelen uitgelegd, en papieren strandbloemenwinkeltjes - waar schelpen de pasmunt zijn - erkend als immatertieel erfgoed.
 • NIEUWSBRIEF #5 van 24 maart 2022 gemist? Download hem hier.
  Met: de resultaten van de Grote Schelpenteldag 2022 en een nabeschouwing.